Een positief geluid van BaanTreffers over de Veghelse economie!

Stadskrant Veghel was op bezoek bij BaanTreffers om de status van de huidige economie te polsen. Een mooi podium om onze positieve signalen uit de markt met de omgeving te delen!

 

VEGHEL | Volgens Luc Vaessen lijken veel media ons te willen doen geloven dat het kommer en kwel is bij bedrijven. Maar dat is niet zo, ziet hij. De eigenaar van vacaturebank werkinmeierijstad.nl en detacheringsbureau BaanTreffers ziet dat er in deze regio veel vertrouweis in de economie. “Ik spreek veel ondernemers en hoor juist veel positieve geluiden”, aldus Luc.

Natuurlijk ziet ook Luc Vaessen dat verschillende sectoren flinke klappen krijgen. “Veel bedrijven hebben het ongelofelijk zwaar. Dat klopt. Dat valt niet te ontkennen. Maar er zijn ook veel bedrijven, het gros van de bedrijven, die gewoon aangeven dat ze het druk hebben en verwachten dat ze het druk zullen houden. En die geluiden hoor je veel minder terug in de media. Ja, dat stoort me wel eens.”

Hij ziet dat vertrouwen terug op zijn eigen sites, zoals werkinmeierijstad.nl. Het aantal vacatures liep daar inderdaad even terug toen Corona uitbrak. Er was onzekerheid. Niemand wist hoe de crisis zich zou ontwikkelen. Inmiddels zit het aantal vacatures weer op 80 procent van het niveau van voor de uitbraak. “Dat aantal kruipt steeds verder terug naar het oude niveau. Dat betekent maar één ding: veel bedrijven zoeken dus ‘gewoon’ nog of weer mensen. Er is wel degelijk vertrouwen.”

Luc vindt het belangrijk om dat eens uit te spreken, mede namens de vele ondernemers die hij spreekt. “Alles valt of staat met vertrouwen. Bij ondernemers is dat vertrouwen er. Dat lees ik te weinig terug. Naar mijn idee laten media zich te veel leiden door branches die wel zwaar zijn geraakt. Dat is jammer. Want daardoor ga je het vertrouwen juist ondermijnen. En nogmaals: dat is niet nodig. Omdat het in de meeste branches gewoon goed gaat.”

Positieve stemming
Twee jaar geleden startte Luc Vaessen naast de online vacaturebank het uitzendbureau BaanTreffers in Veghel, dat zich presenteert in de markt als het bureau dat werkgeluk voorop zet. Ook daar krijgt hij overwegend positieve signalen terug uit de markt. Sterker nog: juist de afgelopen maanden hebben ze het eigen team uitgebreid naar vier collega’s. “Omdat het kon, omdat het druk is en omdat ook wij vertrouwen hebben in de toekomst, wat mede in is gegeven door onze contacten met onze klanten”, aldus Ingrid van der Heijden van BaanTreffers.

De meeste werknemers die via Baantreffers worden geplaatst gaan een dienstverband voor lange termijn aan. “Veel starters, juniors en mediors die wij plaatsen worden uiteindelijk vast in dienst genomen. Dat was voor Corona al het geval. Dat was de afgelopen periode zo. En dat blijft zo nog wel even.”

‘Veel ondernemers zijn positief’
Durft Luc het aan om in de glazen bol te kijken? “De zekerheid dat het goed blijft gaan, heb je nooit. In een mondiale economie ben je daarvoor ook te veel afhankelijk van elkaar. Maar veel ondernemers én consumenten zijn gewoon positief gestemd. En dat zou best wat vaker uitgedragen mogen worden…”, besluit hij

 

× Stuur een appje