In 2017 werd Google for Jobs geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Daarna is Google for Jobs langzaam uitgerold naar andere landen in Azië, Afrika en Europa. Zo werd Google for Jobs in 2018 in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd en in 2019 in Duitsland. En onlangs, op 25 augustus 2020, was Nederland eindelijk ook aan de buurt.

BaanTreffers en Google for Jobs

Er werd al langer gespeculeerd dat Google for Jobs in 2020 in Nederland zou worden uitgerold. Maar officiële lanceringsdata vanuit Google waren er niet. Dus hadden wij onze website alvast voorbereid op de komst hiervan. Want je kan een vacature niet simpelweg aanmelden bij Google for Jobs. Hiervoor moet er een stuk code worden geïmplementeerd op een website, dit heet ‘structured data’. Zodat Google ziet dat er vacatures op een site staan en dat Google de inhoud hiervan op de juiste manier kan presenteren in Google for Jobs.

Wanneer we bij BaanTreffers op zoek gaan naar een geschikte medewerker voor een vacature kijken we uiteraard naar de enthousiaste kandidaten die bij ons staan ingeschreven. Vervolgens wordt er een vacature geplaatst op onze website en wordt deze gedeeld op social media. Doordat de vacature op onze website staat wordt deze ook direct in Google for Jobs getoond. Je hoeft dus niet zelf aan de slag te gaan met ‘structured data’ en de vindbaarheid van jouw vacatures in Google. Dat bespaart tijd voor je websitebouwer en/of online marketeer.

Wat is Google for Jobs?

Google for Jobs is een gedeelte binnen de Google zoekmachine waarin vacatures worden getoond. Dit gedeelte (ook een widget genoemd) wordt getoond wanneer men zoekt op bijvoorbeeld: ‘vacatures in veghel’ of ‘vacature administratief medewerker’. In de widget worden 3 vacatures getoond. Maar men kan doorklikken en veel meer gerelateerde vacatures bekijken.

Werkzoekenden kunnen vervolgens de vacature-resultaten filteren op:

  • Branche (Productie en Magazijn, Transport en logistiek, Computer en IT, Management, Bouw enz)
  • Locatie en afstand
  • Plaatsingsdatum (afgelopen dag, afgelopen 3 dagen, afgelopen week, afgelopen maand)
  • Taal (resultaten in het Nederlands, Engels, Pools of Duits)
  • Type (fulltime, parttime, freelance, stage)
  • Werkgever (Sligro, Jumbo, Mars, Udea enz.)

Een voorbeeld van de Google for Jobs resultaten:

Google for Jobs Baantreffers

Wanneer men wil solliciteren op een vacature bij BaanTreffers.nl wordt de werkzoekende naar de onze website geleidt en kan deze op onze site direct solliciteren.

Vragen over dit artikel of op zoek naar nieuwe medewerkers?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Ben je op zoek naar een baan in Veghel, Schijndel of Uden en omgeving? Bekijk dan hier onze vacatures of schrijf je direct in.