Wil je met jouw handen werken, ben je op zoek naar een nieuwe job? We zijn op zoek naar een parttime productiemedewerker in een champignonkwekerij.

 

Functieomschrijving

Voor een kleinschalige champignonkwekerij (rond de 7 medewerkers) tussen Veghel en Uden zijn we op zoek naar een productiemedewerker. Het bedrijf bestaat 25 jaar, met een zeer laag verloop qua personeel. Dat zegt natuurlijk veel over de werksfeer. Nu er iemand met pensioen is, komt er een positie vrij!

De werkdagen zijn maandag en dinsdag van 7.00 tot een uur of 12 en donderdag van 7.00 tot 9.30 uur. Dat je maandag en dinsdag kunt werken is belangrijk, donderdag is niet per direct verplicht maar heeft wel de voorkeur.

Je komt te werken in een team van 5 a 6 personen (allen met de Brabantse mentaliteit, uit de buurt) die op de dagen dat er geoogst wordt alle champignons op juiste wijze transportklaar maakt. De kwekerij oogst machinaal, maar hier komt ook ‘mensenwerk’ bij kijken. Samen rouleer je met je collega’s op verschillende posities in de productie bij de machines. Met deze afwisseling blijft het werk leuk én is het dus niet eentonig!

In de kwekerij is altijd (wat voor weer het buiten ook is) een aangename normale werktemperatuur, wel zo prettig. Je team bestaat voornamelijk uit vrouwen en enkele mannen. Fysiek is het werk voor vrouwen absoluut goed te doen,  echter niet voor iedereen. Het is belangrijk dat je fysiek wel in orde bent.

Je tilt soms kratten van max. 11 kg, dit werk komt ook voor in het roulatiesysteem van een dag. De kratten stapel je op een pallet.

Een andere belangrijke taak is dat je samen met je collega achter de lopende band staat en de champignons ‘uitleest’. Je kijkt dus wat er allemaal voorbij komt en pikt er de champignons uit waarvan het voetje er bijvoorbeeld nog aan zit, of een ‘open’ champignon en/of merkt andere ‘foutjes’ op. Deze pik je eruit en sorteer je weer voor andere doeleinden.

De productie wordt om de 15 min ongeveer 5 min stilgezet. Dan wissel je vaak door naar een andere taak op dezelfde afdeling. In deze tussentijd wordt er wat gekletst en zorg je er direct voor dat ‘alles’ weer gereed staat voor de ronde die komen gaat.

Samen zorg je ervoor dat de gehele oogst netjes kant en klaar op de pallets komen voor transport. Rond 12.00 ben je altijd klaar.

 

Functie eisen
  • Je bent minimaal maandag en dinsdag in de ochtend beschikbaar
  • Je bent fysiek in staat kratten van 11 kg te tillen
  • Je bent loyaal aan je collega’s. Een goede werksfeer is erg belangrijk

 

Jouw werkgeluk ( & arbeidsvoorwaarden)
  • Een baan voor de lange termijn
  • Een vaste aanstelling in de toekomst heeft onze intentie
  • Qua salaris zit je rond de €10,- netto per uur
  • We bieden je een fijne, veilige werkomgeving
Nieuwsgierig?

Zie jij in deze vacature jouw nieuwe baan? Aarzel niet en solliciteer direct!

image_pdfimage_print